This entry was posted in Life Coaching

Psihodinamski life coaching

Šta je psihodinamski coaching?

Psihodinamski coaching je vrsta coachinga koji je zasnovan na dubljem poznavanju psihodinamike, nesvesnih procesa, interakcije i dinamike različitih snaga u okviru ličnosti, nesvesnih ili predsvesnih interakcija između ljudi, u okviru grupe, između grupa…Psihodinamski coaching omogućava coachu da radi i ispod površine, ispod nivoa pojavnog. Većinom se coaching tehnike zasnivaju na takozvanim “soft skills” veštinama (kao što su npr. Menadžment vremena, postavljanje ciljeva…), veštinama koje podrazumevaju da je dovoljno pokazati osobi kako se nešto radi, i podrazumevaju da nema unutrašnjih, nesvesnih otpora sprovođenju toga u životu. Nerazumevanje nesvesnih otpora promenama čini mnoge “self help” metode i coaching procedure neefikasnim. Psihodinamski coaching osposobljava coacha za prepoznavanje i rad s nesvesnim opstrukcijama, otporima promenama, u radu s individuama, grupama, organizacijama.

Trening program koji se odvija u našem centru ima svoje specifičnosti :

Edukacija iz O.L.I. Psihodinamskog Coaching Sistema je zasnovana na dubinskom poznavanju ljudske prirode, teorijski i istraživački zasnovana.

Precizan je i koristi razrađene protokole samousavršavanja koji se zasnivaju na O.L.I. metodu. (Akreditovanom kod U.P.S.K.S.)

Ima izraženu psihodinamsku orijentaciju (pored bihejvioralnih metoda koje koristimo). Naš model je integrativni. Koristi saznanja i metode različitih pravaca-psihoanalize, transakcione analize, REBTa, N.L.P.ja, geštalt psihologije, bioenergetike…Što omogućava rad sa nesvesnim otporima promenama kod klijenata. Pristup nije ograničen na jedan pravac.

U treningu se koristi najsavremenija elektronska oprema za biofidbek i neurofidbek trening koja omogućava kandidatima da brzo uče veštine samoregulacije i postizanja poželjnih mentalno emotivnih stanja, kao i to da su rezultati treninga vidljivi, precizno merljivi instrumentima što omogućava jasno praćenje napretka u treningu.

Široko je primenjiv na sve važne oblasti života i na veliki raspon uzrasta, obrazovnog nivoa, profesija…

Edukatori su visoko obučeni profesionalci iz oblasti psihoterapije, psihološkog savetovanja i coachinga, s velikim iskustvom u radu s ljudima i podsticanju procesa promene. Većinu modula prati posebno tematsko predavanje (u programu:“PDT“) specijalizovanog stručnjaka iz oblasti psihodinamske psihologije.

Edukacija se odvija po standardima EAC

This entry was posted in Life Coaching. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
  • Zakažite savetovanje

    fon

    Renata Senić

    060 544 3441

    Čika Ljubina 14, Beograd

  • Kontaktirajte nas

    office@psihoterapijsketeme.rs

  • Newsletter

  • Skype


    Za zakazivanje skajp seansi obratite se porukom na: office@psihoterapijsketeme.rs Add me to Skype - Renata Senić
    » Get Skype, call free!
  • Pravila o preuzimanju tekstova

    Ukoliko želite da preuzimate tekstove s ovog sajta, potrebno je da prethodno stupite u kontakt sa mnom putem navedenog mejla ili broja telefona.
    Ako se dogovorimo o postavljanju teksta na vaš blog, trebalo bi da sadrži sve unutrašnje linkove ka mom sajtu, naveden i linkovan izvor i moj potpis linkovan ka mojoj biografiji na ovom sajtu.

  • Facebook