This entry was posted in Seminari i radionice

Radionica “Kontrola besa”

 

U toku je formiranje edukativne radionice na temu “Menadžment besa”.  Broj učesnika je ograničen. Grupa će brojati do deset članova zarad najoptimalnijeg postignuća za sve učesnike.

Cilj  treninga emocionalnih kompetencija i upravljanje besom je da polaznici ovladaju znanjima i veštinama povezanim s bazičnim sposobnostima za obradu emocija. Seminar vezan za vladanje ili upravljanje besom posebno je usmeren na razumevnje ove primarne ljudske emocije, uzroka pojavljivanja, kao i na to kako deficit u funkcionisanju svake od bazičnih sposobnosti za obradu emocija utiče na sposobnost upravljanja besom. Kroz ovaj trening prikazaćemo i objasniti sedam bazičnih sposobnosti za upravljanje emocijama i tehnike kojima se one mogu ojačati ili deblokirati, kao i tehnike koje se specifično mogu koristiti za trening upravljanja besom. Počećemo sa osnovnim saznanjima o besu.

Radionica je  interaktivna i uključuje  teorijski i praktični deo.

U toku radionice se upoznjemo sa osnovnim konceptima zdravog i nezdravog besa, analiziramo situacije koje kod većine ljudi okidaju odgovore besom. Upoznajemo se s konceptima nenasilne komunikacije i pregovaranja. Učimo kako da nezdrav bes pretvorimo u zdrav i oslobodimo se svih negativnih propratnih elemenata koje nezdrav bes sa sobom nosi. Posledice nezdravog besa se ne odražavaju samo na psihički aspekt našeg funkcionisanja. Dugotrajno nezadovoljstvo i fiziološki stres koji su posledice nezdravog besa, mogu na mnogobrojne načine uticati i na našu psihosomatsku, pa i samu fizičku dobrobit. U toku prvih početnih časova radionice Vas učimo kako da nezdrav bes pretvorite u zdravu ljutnju, i to svaki put kada osetite da se nezdrav bes javlja/da ga svojim iracionalnim mislima stvarate.

Drugi deo radionice podrazumeva učenje mnogobrojnih tehnika za kontrolu besa. Tehnike podrazumevaju promenu mišljenja, preobražavanje nefunkcionalnog u adaptivno ponašanje, tehnike relaksacije, tehnike multimodalne relaksacije i tehnike koje, nakon samo kraktog vežbanja, autoamatizuju preobraćanje nezdravog, štetnog  odgovora besom u nezadovoljstvo.

Pored kognitivnih tehnika, koje su lako primenljive, akcenat je na učenju psihodinamskih tehnika (O.L.I. integrativna psihodinamska psihoterapija), kao i tehnika drugih pravaca: Geštalt, NLP, Transakciona analiza, Fokusiranje, Psihoanaliza…) s ciljem pretvaranja nezdravog besa u zdravu emociju.

Naposletku učimo kako da nezadovoljstvo pojedinim situacijama pretvaramo u zadovoljstvo – kako kroz ličnu psihodinamsku promenu, tako i kroz promenu perspektive i asertivno delovanje u cilju pokušaja promena situacije koje nam neodgovaraju.

Svi učesnici dobijaju radne sveske, prezentacije, materijal za vežbanje i sertifikat o učešću u radionici. Zainteresovani mogu nastaviti grupni iskustveni rad na temu kontrole besa i prevazilaženja negativnih emocija i ponašanja.

 

Prijavljivanje putem telefona: 064 2474075 ili putem emaila: office@psihoterapisketeme.rs

This entry was posted in Seminari i radionice. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.
  • Zakažite savetovanje

    fon

    Renata Senić

    060 544 3441

    Čika Ljubina 14, Beograd

  • Kontaktirajte nas

    office@psihoterapijsketeme.rs

  • Newsletter

  • Skype


    Za zakazivanje skajp seansi obratite se porukom na: office@psihoterapijsketeme.rs Add me to Skype - Renata Senić
    » Get Skype, call free!
  • Pravila o preuzimanju tekstova

    Ukoliko želite da preuzimate tekstove s ovog sajta, potrebno je da prethodno stupite u kontakt sa mnom putem navedenog mejla ili broja telefona.
    Ako se dogovorimo o postavljanju teksta na vaš blog, trebalo bi da sadrži sve unutrašnje linkove ka mom sajtu, naveden i linkovan izvor i moj potpis linkovan ka mojoj biografiji na ovom sajtu.

  • Facebook