This entry was posted in Life Coaching

Šta je trening životnih veština – Life coaching?

Šta je life coaching (trening životnih veština)?

Life coaching – je termin koji se, u principu, kod nas ne prevodi. Life coach je trener životnih veština. To je osoba koja će Vam pomoći da živite svoj život potpunije, zadovoljnije i racionalnije.
Ne postoji jedna uvažena definicija life coaching-a, ali postoji slaganje da svaki life coaching sadrži sledeće elemente:

-Tehnike i jednostavne strategije koje će Vam pomoći da prevaziđete jaz između toga gde ste sada i gde želite da budete
-Mogućnost diskutovanja Vaših problema, osećanja i ciljeva sa nezavisnom osobom, u nepristrasnom i pomažućem odnosu
-Šansu da promislite opcije i donesete odluke koje akcije ćete preduzeti kako biste postigli ciljeve i rešili se nepotrebnih briga
-Vrstu pomoći koja je fokusirana na postizanje pozitivnih rezultata i cilju usmerenih aktivnosti
-Sastavljen je od jednostavnih procesa i modela koji su laki za praćenje, a koji će Vam pomoći da donosite prave odluke, činite prave izbore i učinite svoj život svrhovitijim
-Vrsta pomoći koja pruža holistički (sveobuhvatni) pristup. Ohrabruje Vas da postignete sveobuhvatnu dobrobit u životu i da postavite ravnotežu između različitih aspekata Vašeg života.

Trening životnig veština je pozitivan, inspirišući, motivacioni i akcijom vođen trening. U suštini, trener životnih veština je osoba koja će Vam pomoći da vidite sebe relano u ovom trenutku, prihvatite sebe takvog kakvi ste sada, postavite realistične ciljeve vezano za budućnost i usvojite stretegije koje će Vam pomoći da te ciljeve ostvarite. Trener životnih veština je trener, sam termin ukazuje na to da se ne razlikuje mnogo od trenera koji treniraju, na primer, sportiste.

Većina nas ima, manje više, istu poteškoću – nismo u stanju da sagledamo sami sebe na objektivan način. A ako ne sagledavamo sebe objektivno, onda otežano savladavamo prepreke u našim životima. Upravo iz toga razloga je trening životnih veština efektiavn i efikasan. Trening je usmeren na povećanje naše svesnosti i ohrabruje nas da preuzmemo odgovornost za sopstvene živote. Trening Vam omogućava da se razvijate i hvatate u koštac sa sopstevinim životnim izazovima i napredujete i više nego što ste mislili da je moguće.

Zvući veoma primamljivo, ali poznato je da trening, kao i svaki drugi trening zahteva rad, ulaganje i posvećenost. Međutim, ako ste zaista spremni na promene u životu, trud i ulaganje će doneti velike uspehe!

This entry was posted in Life Coaching. Bookmark the permalink. Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Zakažite savetovanje

    fon

    Renata Senić

    060 544 3441

    Čika Ljubina 14, Beograd

  • Kontaktirajte nas

    office@psihoterapijsketeme.rs

  • Newsletter

  • Skype


    Za zakazivanje skajp seansi obratite se porukom na: office@psihoterapijsketeme.rs Add me to Skype - Renata Senić
    » Get Skype, call free!
  • Pravila o preuzimanju tekstova

    Ukoliko želite da preuzimate tekstove s ovog sajta, potrebno je da prethodno stupite u kontakt sa mnom putem navedenog mejla ili broja telefona.
    Ako se dogovorimo o postavljanju teksta na vaš blog, trebalo bi da sadrži sve unutrašnje linkove ka mom sajtu, naveden i linkovan izvor i moj potpis linkovan ka mojoj biografiji na ovom sajtu.

  • Facebook